Put svile

Uronićemo u živopisne predele Provanse

Kakve god da su naše predstave o Provansi, upravo je Mali Luberon, zapadno od Apta, deo koji najubedljivije sugeriše da je baš on taj koji otelovljuje onu neuhvatljivu suštinu za koju se smatra da je "prava Provansa".

Departman Vokliz sa jedne strane okružuje dolina Rone sa vinogradima, a sa druge Dirans, sa belim vrhovima planine Vantu, koji se veličanstveno uzdižu nad preovlađujućim tonovima tamnoljubičastog, narandžastog i zelenog - Sezanovih boja i postojbine. To je plodna zemlja bogatih vinograda, raskošnih vrtova, zaselaka boje meda, nanizanih uz obronke planine, polja lavande koja se neprestano njiše i svuda posutih divljih trava, koje šire prodoran miris prepoznatljiv kao klasična aroma juga.

U živopisni krajolik Luberona, Velikog i Malog, uronićemo u današnjem Putu svile, u društvu grupe La Bamboche, koja neguje muzičku tradiciju kontinentalnih delova Francuske. 

Autor emisije je Ivana Komadina.

Пут свиле

Autor:
Ивана Комадина

Пут свиле, као јединствено “радијско путовање”, недељом одводи слушаоце у неку од земаља повезаних са традиционалним Путем свиле, уз актуелна остварења из жанра “World music” и раритетне записе традиционалне музике. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво