Govori da bih te video

Čućete dokumentarnu reportažu "Ljudi govore - Nedeljko Ješić"

O svom bogatom životnom putu novinara i čoveka koji je umeo da sluša druge, govori Nedeljko Ješić, radijski i televizijski novinar, pisac i publicista.

Nedeljko je rođen 1930. godine, u Gorobilju, kod Požege. Diplomirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu, na odseku za jugoslovensku književnost. Svoju karijeru novinara započeo je u „Večernjim novostima", a svoj radni vek nastavio je u Informativnoj redakciji Radio Beograda, kasnije i na Televiziji, u Obrazovnom programu. Uz redovni novinarski posao napisao je veći broj književnih i publicističkih radova. Od toga, dosta je objavljeno u dnevnim listovima, književnim časopisima, kao i zasebnim knjigama. Pisao je i književno-istorijske članke, oglede i rasprave o srpskoj književnosti između dva rata. Autor je i nekoliko knjiga proze, kao i hronike o selu Gorobilju. Danas živi i radi u Požegi.

Autor emisije: Nada Babić

Говори да бих те видео

Autor:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво