Nevidljivi ljudi

Emisija o radiju

Na današnji dan, 11. novembra 1968, u etar je poslata prva emisija Veče uz radio. Podsetićemo se u rubrici Ko je radio na Radiju njenog autora Nikole Karaklajića, čoveka koji je, kako tvrde rok kritičari, u naš medijski zavičaj uveo rokenrol.

Ove subote nastavljamo priču o radiju civilnog sektora kao nedovoljno iskorišćenom modelu medijske produkcije kod nas. U Zenici je, u organizaciji tamošnjeg omladinskog Radija Active tokom prve sedmice novembra održan sastanak predstavnika medija zajednice (community media) iz Poljske, Srbije, Bugarske, Bosne i Hercegovine i sa Kipra. Prigodne radionice bile su deo aktivnosti projekta „Mladi za slobodne medije". Dvoje učesnika iz Srbije, Andrija Stojanović i Aleksandra Milanović, preneće nam svoje utiske i razmišljanja o odnosu mladih prema radiju.

U Kutiji za pamćenje emitovaćemo odlomke iz razgovora Miloša Jevtića sa prvakom Beogradske opere Miroslavom Čangalovićem. Ovi razgovori vođeni su u ciklusu emisija Gost Drugog programa pre tačno četiri decenije.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво