Beskrajni plavi krug

Slušaćete o aktivnostima Srpskog siti kluba u Londonu, Mesecu srpske kulture u Rumuniji, saradnji Srba iz Rumunije i Mađarske

Srpski siti klub u Londonu predstavlja most između Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva. Nataša Kočiš i Slavijana Ulf, članice Srpskog siti kluba, gošće su današnje emisije. Ranije ih je primila i premijerka Vlade Srbije Ana Brnabić. Razgovraćemo o aktivnostima Srpskog siti kluba u Londonu i utiscima posle posete Vladi Republike Srbije.

U Temišvaru je u toku „Mesec srpske kulture u Rumuniji". Sutra će biti otvorena gostujuća izložba posvećena Jovanu Stejiću, prvom doktoru medicine i jednom od osnivača Društva srpske slovesnosti. Povodom tog događaja, ali i obnove sećanja na pionira srpske medicine, razgovarali smo sa jednim od autora ove izlozbe, Nenadom Karamijalkovićem iz Istorijskog arhiva Šumadije.

Na ovogodišnjem Međunaronom sajmu knjiga u Beogradu predstavljena je zajednička knjiga pesama Slavomira Gvozdenovića iz Temišvara i Petra Miloševića iz Budimpešte, „Sa srpskog limba", dva pesnika na četiri jezika. O ovoj knjizi i saradnji Srba iz Rumunije i Mađarske, govoriće Slavomir Gvozdenović.

Na kraju emisije čućemo kako je Vladan Novaković iz Beograda ostvario svoj san i postao policajac u Čikagu.

Urednik i voditelj je Veljko Žujović.

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи