Beskrajni plavi krug

Sa Sajma knjiga - predstavljamo Enciklopediju Republike Srpske

U Beogradu je u toku 62. Međunarodni sajam knjiga. Prvu promociju knjige na ovogodišnjem sajmu imala je Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske. Predstavljeno je kapitalno delo - prvi tom Enciklopedije Republike Srpske, o kojem su govorili predsednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović i predsednik Matice srpske Dragan Stanić.

I ove godine na Sajmu knjiga je Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta" iz Zagreba. O novim knjigama koje je objavila „Prosvjeta", govoriće Čedomir Višnjić.

Srpske književnice iz Kanade Gordana Petković Laković i Zorica Mišić su predstavile svoje nove knjige na štandu Uprave za dijasporu, a publicista Marko Lopušina je u izdanju „Prometeja" iz Novog Sada objavio knjigu „Srbi u Rusiji", o kojoj će danas govoriti.

Na karaju emisije čućemo Petra Gojkovića iz Pariza koji je započeo projekat „Mondo Kult" i održao prvo veče te manifestacije u Beogradu.

Urednik i voditelj je Veljko Žujović.
Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво