Zlatni presek

Otvaraju se vrata Muzeja savremene umetnosti

Nakon što je deset godina bila zatvorena za javnost, renovirana zgrada Muzeja savremene umetnosti zablistaće u punom sjaju 20. oktobra 2017. godine od 10 časova. Tada će publici biti otvorena vrata zgrade i mogućnost da posete izložbu „Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki Muzeja savremene umetnosti", kojom ova institucija predstavlja vrednosti koje čuva.

Izložba predočava preko 300 radova koji su obeležili period od početka 20. veka do danas, koje je među 8000 predmeta koje čuva MSU izabrao autor koncepcije dr Dejan Sretenović. Pored njega, kustosi izložbe su i mr Mišela Blanuša i dr Zoran Erić. Sve troje govoriće u današnjem Zlatnom preseku.

Skrenućemo vam pažnju i na izložbu „U kontinuitetu" u Muzeju Cepter, koja predstavlja pregled rada Miodraga Ristića. Njegova monohromatska dela imaju i slikarska ali i skulptorska svojstva. Problem prostora slike u fokusu je ovog tihog i nenametljivog umetnika. Pored Miodraga Ristića, o izložbi u Muzeju Cepter govoriće i istoričar umetnosti Savo Popović.

Emisiju uređuje i vodi Snežana Stamenković.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво