Čekajući vetar

Ekološki magazin

Ima jedna međunarodna šala: kad vidiš oronulu zgradu, sa oljuštenom fasadom, koja samo što se nije srušila - jasno ti je da je pod zaštitom države. Mi imamo još veće "bisere" - Botanička bašta u Beogradu nema baštovana! O tome govori prof. dr Milan Veljić, upravnik botaničke bašte "Jevremovac".

Od dekana Biološkog fakulteta, prof. dr Željka Tomanovića, čućete zašto je važno da shvatimo da biodiverzitet i priroda nisu nešto što je odvojeno od nas i što služi samo za sticanje profita.

Derivacione mini-hidrocentrale, to je zvučan naziv za guranje reka u cev. Neke su i ostale tamo, a mlađi naraštaji više ih neće videti. Kako to izgleda i kakve su posledice - govori Goran Tokić, pokretač i glavni urednik Ribolovačkog magazina iz Niša. 


Novi Sad će za pet godina dobiti centralni prečistač otpadnih voda. Do tada, na svih pet mesta sa kojih se kanalizacija izliva u reke, rade se svakodnevne analize vode: tačno se zna, ako je voda, na primer, crvena - da li je to krv ili boja. Iz preduzeća Vodovod i kanalizacija kažu da ne znaju šta se dalje radi sa tim informacijama i ko je nadležan da po njima postupa.

U Priboju je zakazan protest zbog izgradnje hidroelektrane na Limu. Još jedna priča o pojedinačnim interesima, profitu, sumnjivim papirima i dozvolama i pitanje: od kakve je to koristi za zajednicu?

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи