Zlatni presek

Emisija o vizuelnim umetnostima

Collecting Is Connecting je naziv izložbe u Kući legata koja publici skreće pažnju na dela iz kolekcije Osiguravajuće kuće Wiener Stadtische.

Zbirka sadrži više od 300 radova 65 domaćih autora, koja će u Kući legata biti predstavljena kroz četiri tematski i sadržajno različite celine. Prema rečima kustosa izložbe, istoričara umetnosti Slavka Timotijevića, reč je o delima koja su „nastala sinhrono sa svetskim umetničkim tokovima - nova radikalna i vizionarska", i koja su „po svojim karakteristikama bila daleko ispred društvene, političke i umetničke prekse u vreme nastanka".

Drugačiji pogled na prošlost i sadašnjost Beograda nudi fotograf Mihailo Vasiljević, koji u galeriji Artget Kulturnog centra Beograda predstavlja radove iz ciklusa Topografija Beograda. Reč je o projektu koji je plod šestogodišnjeg fotografskog istraživanja na polju arhitekture Beograda u kojem sublimira sve elemente karakteristične za svoje bavljenje fotografskim medijem.

Novu seriju radova Mihaila Vasiljevića odlikuje kritičko sagledavanje i konstatovanje rezultata procesa urbanizacije i tranzicije u određenom političkom i kulturnom trenutku.

Istoričar umetnosti Slavko Timotijević i fotograf Mihailo Vasiljević biće gosti Zlatnog preseka, koji uređuje i vodi Snežana Stamenković.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво