Čekajući vetar

Ekološki magazin

Postoje situacije u kojima se setimo da živimo u prelepoj zemlji, da sa Vinčom i Lepenskim virom možemo da izađemo na crtu bilo kojoj državi koja je od sličnog nasleđa napravila imidž i profit; žao nam što nismo pesnici, da dostojno opišemo svu lepotu prirode i bogatstvo kulture. A onda se - neko glasnije, neko tiše - setimo šta smo uradili ili dozvolili da urade. Okrugli sto "Priroda i kultura - jedinstvena baština naroda" bila je inspirativna tema i za pesničko i za surovo realno izlaganje. Čućete kako su u Zadužbini "Dositej Obradović" govorili ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i dekan Šumarskog fakulteta profesor Ratko Ristić.

Ako umetnik nema sklad sa prirodom, onda ga nema ni sa sobom - slikarka Slobodanka Rakić Šefer zna šta govori kad ovo kaže. Njeni ciklusi slika posvećeni su prirodi, a poslednji - o grožđu - pored zadovoljstva u radu, dao joj je i mnogo zanimljivih priča vezanih za istoriju i filozofiju ovog voća.

Šta radite kad vidite da je neko bezobrazno bacio đubre na sred ulice? Neko će prići i reći: "Ispalo vam je nešto", ali većina neće uraditi ništa. Ana Pejić nije žalila 250 dinara za poštarinu - sa Fruške gore, na adresu u Beogradu, vlasnici je vratila đubre.

Još danas možete da posetite Sajam cveća u beogradskom parku "Manjež". U emisiji ćete čuti korisne informacije o đubrivu za cveće, a i otkud izraz da neko ima "dobar cug".

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво