Filmorama

Gost emisije je Nikola Popević, urednik filmskog programa RTS-a

Gost današnje emisije Nikola Popević, odgovorni urednik filmskog i stranog serijskog programa RTS-a, upoznaće nas sa detaljima vezanim za rad ove redakcije, koja je od jeseni obezbedila i poseban termin za emitovanje dokumentaraca, među kojima će biti prikazani i srpski dokumetarci nastali poslednjih desetak godina. Biće ovo prilika i da najavimo predstojeće filmske cikluse na programima RTS-a, kao i popularne televizijske serije koje ćemo gledati ove zime.

Animirana serija italijanskog kreatora Osvalda Kavandolija La Linea obeležila je detinjstvo mnogih generacija. Glavni lik je čovek koji hoda po beskonačnoj liniji, nailazeći na prepreke, i u stalnoj je komunikaciji sa svojim crtačem. U njegovu čast, MUSIL - Fondacija muzeja industrije i rada iz Breše, zajedno sa Udruženjem KomunikArt i Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu, priredila je međunarodnu izložbu u kojoj učestvuje sto umetnika iz celog sveta, a koja se otvara danas u Bioskopu Vojvodina u Pančevu.

U današnjoj Filmorami osvrnućemo se na događaje koji su obeležili proteklu nedelju i najaviti neke od predstojećih filmskih dešavanja.

Emisiju uređuje i vodi Nevena Matović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво