Kon anima

Gost u emisiji je Dejan Savić

Prvog oktobra Narodno pozorište otvara vrata za publiku u znak početka nove pozorišne sezone, i to prvo dramskim programom, da bi trećeg bila izzvedena prva operska predstava Madam baterflaj Đakoma Pučinija.

Tim povodom, gost u emisiji Kon anima je upravnik Narodnog pozorišta, dirigent Dejan Savić.

Sudeći po podacima koje je izneo kroz razgovor, ova sezona će biti bogata, pogotovo što se tiče opere. Samo u oktobru biće izvedeno 18 operskih dela, što je impozantan podatak, dok se za kasnije najavljuju nove produkcije i obnove.

Upravnik Savić podvlači značaj obeležavanja 150 godina od osnivanja Narodnog pozorišta, i to proslavom za koju su pripreme već počele, a koju će tokom cele sezone 2018/19 obeležiti prvenstveno domaća dela, što se odnosi i na operu.

Najavio je i nove naslove, a u muzičkom delu biće emitovani fragmenti iz najposećenijih opera u prošloj sezoni, u izvođenju mladih umetnika, polaznika Operskog studija, kao i naših najpoznatijih vokalnih izvođača.

Autor emisije: Vladislava Vukolić

Кон анима

Autor:
Горица Пилиповић, Исидора Бован

Кон анима је посвећена опери. Портрети уметника, занимљивости из света оперe, анегдоте и оперске звезде, освежавају овај својеврсни радио водич кроз захтевни свет музичке сцене. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара