Čekajući vetar

Ekološki magazin

U Vojvodini ima čak 500 industrijskih zagađivača, a kroz neke kanale teče samo otpad. Jedna od crnih tačaka je deonica Velikog bačkog kanala koja protiče kroz Vrbas. Na mnogim mestima kanal se skupio na metar-dva, a dubina je samo 10 do 20 centimetara. Ovim kanalom, koji je trebalo da navodnjava i odvodnjava, nekada su išla plovila, a biljni i životinjski svet su bujali. Sada se retko gde pokretni mostovi podižu, a zagađeni mulj je ubio bogata staništa. Čućete kako su govorili učesnici debate "Sa kakvom vodom želimo u EU", održane u Novom Sadu.

Ne možete da uzmete štiglica iz prirode i stavite ga u kavez da vam peva, ne možete da trujete orlove zato što napadaju vaše golubove, ne možete da napunite kombi ubijenim prepelicama i pošaljete italijanskim restoranima... ili možda možete, jer zakon brani, a institucije slabim činjenjem dozvoljavaju. Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije predstavilo je Izveštaj o nezakonitom ubijanju, trovanju, hvatanju i trgovini divljim pticama u Srbiji za period od 2000. do 2017. godine.

O aromaterapiji stavovi su suprotstavljeni, od toga da je najbolja komplementarna metoda lečenja, do toga da je pseudonauka i najgora od "naučnih" prevara. Ipak, dokazano je da ulja biljaka utiču na nervni sistem, kao i na onesposobljavanje pa i ubijanje bakterija. Gost emisije je Branko Čičić, predsednik Fonda "Organska Srbija".

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи