Digitalne ikone

Jubilarna emisija - povodom 15 godina emitovanja

24. s​eptembra 2002. godine emitovana je prva emisija Digitalne ikone. 26. septembra, dakle danas, emisija "puni" 15 godina.

Mimo uobičajenih obeležavanja kada su jubileji u pitanju - a 15 godina u digitalnom svetu je, da se našalimo, prilično mnogo godina - a u skladu sa vremenom u kome živimo - odlučili smo da rođendansku emisiju posvetimo vernim slušaocima, kojima još jednom zahvaljujemo na dugugodišnjoj podršci i inspiraciji, jednom informatičaru i priči o istoriji informatike i digitalnog računarstva u jednoj zemlji - Srbiji.

 

Nikola Marković je od prve emisije Digitalne ikone naš redovan gost, komentator i znalac koji za slušaoce Radio Beograda 2 na jednostavan način objašnjava ponekad komplikovane IT teme, stručni saradnik koji daje zanimljive predloge, pomaže oko pronalaženja kontakata i gostiju, kritikuje i hvali. Svi mi koji imamo sreću da sarađujemo sa Nikolom Markovićem dobro znamo da je, iako u penziji, još uvek izuzetno aktivan, da redovno priprema ICT bilten, vodi Društvo za informatiku Srbije, neumorno predlaže kako može bolje i više da se postigne u IT oblasti zahvaljujući domaćoj pameti...

Urednica i voditeljka: dr Tamara Vučenović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво