Čekajući vetar

Ekološki magazin

Međunarodni Dan bez automobila ove godine će u Srbiji biti obeležen u Beogradu i Novom Sadu. Akcija Samo ne autom održava se pod okriljem projekta Lokalni razvoj otporan na klimatske promene, čiji je nosilac Ministarstvo zaštite životne sredine, uz podršku Programa UN za razvoj. Gosti emisije su Damjan Bogunović, iz Fondacije "Hajnrih Bel", i Danilo Đurčić, iz Udruženja građana "Bajsologija".

Meštani planinskog sela Rakita u Opštini Babušnica žive u vanrednom stanju. Privatni investitor, za potrebe svoje hidrocentrale Zvonce, prevodi cevima reku do susednog sela, a meštani se plaše da će ostati i bez vode i bez jedinog puta, za koji su sakupljali kamen i sami ga pravili. U obećanja da će sve biti isto, pa i bolje, kad se radovi završe - ne veruju. Čućete Deska Stojanova.

Društvo Le PETit, Dom omladine Beograda i Veterina Beograd po četvrti put priređuju humanitarnu akciju posvećenu dobrobiti životinja i čitavoj porodici - Mrnjau vikend. Organizatori pozivaju sve ljubitelje mačaka i one koji će to tek postati da svrate u Dom omladine u nedelju, 24. septembra i pronađu i udome macu svog života! Gošća emisije je Svetlana Lalović.

Posle poplava, reka Kolubara probije nova korita, za koje se ispostavi da ne samo da nisu nova nego su puna tragova davno prošlih vremena. U tom kraju mogu da se nađu predmeti iz neolita, rimska koplja, kosti i lobanje bizona. Zaposleni u rudnicima uglja na to se ne obaziru jer, kako kažu, kad bi svaki put zastajali da uzmu nešto - ne bi im ostalo vremena da rade.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи