Kulturni krugovi: Gutenbergov odgovor

U prvom satu emisije govorimo o brojnim kulturnim događajima u Srbiji. U drugom delu, "Gutenbergov odgovor", predstavljamo dve knjige i dva autora.

Jovan Popović autor je romana "Dugo putovanje ukrug", o našem večnom usudu odlazaka, seoba, ratova... Jovan Popović (1963) je Fakultet dramskih umetnosti, odsek dramaturgije, završio u Beogradu, bavio se uglavnom pisanjem za TV, film i pozorište. Priređivao je tekstove svoga oca Miće Popovića za knjige "Putopisni dnevnici", "Sveti Antun". Objavio je knjigu drama "Lovac iz izgubljene budućnosti i druge drame".

Dragana Disić autorka je romana "Peron za Portugal". Završila je Fakultet dramskih umetnosti, grupa za filmsku i TV režiju u Beogradu. Bogata je radna biografija naše gošće. Potpisuje se kao scenarsta i reditelj igranog filma "Mjesec u Djevici", radi seriju propagandnih TV spotova i paralelno radi za Marketing produkciju TV Zagreb, scenarista  je i reditelj na HTV-u (TV Zagreb), dramskog i igranog programa itd. U Beogradu je 90-ih režirala priloge za Redakciju kulture RTS-a.

Današnju emisiju uređuje i vodi Dragana Kovačević.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара