Kulturni krugovi: Maske

U prvom delu emisije informisaćemo vas o aktuelnim kulturnim događajima, a zatim slede "Maske", tematski deo emisije posvećen pozorištu.

Upravni odbor Sterijinog pozorja u Novom Sadu, izabrao je nedavno Boška Milina za selektora 63. Sterijinog pozorja. Boško Milin je magistar teatrologije i redovni profesor na katedri za dramaturgiju Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Pozorišni je kritičar Trećeg programa Radio Beograda. Dobitnik je Sterijine nagrade za pozorišnu kritiku "Miodrag Kujundžić" 2008. i 2010. godine. Selektor Sterijinog pozorja bio je 2001. i 2002. godine.
U Maskama sa njim razgovaramo o značaju i koncepciji Sterijinog pozorja, koje je ove godine završeno skandalom, jer žiri nije dodelio pojedinačne nagrade, zbog, kako je navedeno, nezadovoljavajućeg kvaliteta predstava u glavnom programu.

Narodno pozorište Sombor je u saradnji sa Kulturnim centrom, pokrenulo projekat Filozofskog pozorišta. O projektu, ali i o planovima u novoj sezoni, govori upravnik Mihajlo Nestorović.

Emisiju uređuje i vodi Gordana Đurđević.

 

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво