Kulturni krugovi: Filmorama

U prvom delu današnje emisije - o važnim događajima iz kulture, a zatim sledi "Filmorama", temat o filmskoj umetnosti.

Drugo izdanje Festivala muzičkog filma Paralelne vizije, koji organizuje Beogradski festival subkulture, odvijaće se od 13. do 17. septembra u Domu omladine i predstaviće uzdudljive dokumentarne i igrane filmove o bendovima Oasis, Pulp, rok-fotografu Miku Roku, menadžeru Deniju Fildsu, mladom reperu sa Arktika, ali i film o Četu Bejkeru, koga tumači Itan Houk. U današnjoj emisiji - o ovom programu.

Nikolaus Gejrhalter, cenjeni i nagrađivani dokumentarista, bio je jedan od gostiju ovogodišnjeg PAFF-a, na kome je držao i masterklas. Govorio je i za Filmoramu. Reditelj Dejvid Linč razgoaraće danas putem video-linka sa publikom u Dvorani kulturnog centra Beograda, nakon projekcije dokumentarnog filma Meditacija, mir i kreativnost. Najavićemo ovaj događaj, ali i Dane izraelskog filma.

Emisiju uređuje i vodi Ana Vučković Denčić.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво