Čekajući vetar

Ekološki magazin

I... u rijaliti ulazi beba... majmun! A mi mislili da "gazda" uvodi ljudsku bebu, pa pišemo peticije, javno se gnusamo i tražimo reakcije nadležnih. Kada su ostali utihnuli, oglasila su se udruženja za zaštitu životinja – Link plus, Feniks i Riska. Za one koji ne znaju, postoji Zakon o dobrobiti životinja i ozbiljan put, obložen važećim papirima, kojim neka od egzotičnih životinja stiže u Srbiju. Vi ne morate ovo da znate, ali i oni koji bi morali – za sada ćute. Gošća emisije je Milica Ranković iz Udruženja za zaštitu životinja i razvoj građanske svesti Feniks.

Na Uvcu, gde je najbrojnije stanište beloglavog supa na Balkanu, obeležen je Internacionalni dan zaštite lešinara. U Specijalni rezervat smešteni su kako bi se osigurao njihov opstanak, a sada im brojne i nekontrolisane turističke posete ugrožavaju koloniju. Orlovi su čistači prirode, sprečavaju širenje zaraza i godišnje zamenjuju spaljivanje hiljada tona životinjskih ostataka. Lešinarima preti nestanak u čitavom svetu, možda već sledeće decenije. Gost emisije je dr Saša Marinković iz Instituta za biološka istraživanja "Dr Siniša Stanković". 

Priču o vodi Opštine Ub – od pet reka koje je dala priroda, preko podzemnih voda koje isušuju kopovi; od dvorišnih bunara sa nedovoljno vode, nekad i sumnjivog kvaliteta, do njiva koje mogu da se navodnjavaju vodom iz Kolubare, ali ne i iz reke Ub, uz čekanje na fabriku za preradu otpadnih voda koja je u planu – ispričaće vam veterinar Ivan Rakić, odbornik u Opštini Ub zadužen za vanredne situacije Saša Spasić i meštani Uba i okolnih sela – Bora, Marija i Milan.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво