Kulturni krugovi: Gutenbergov odgovor

U prvom delu temata o kursu za lektore na 47. Skupu slavista u Beogradu.

U magazinskom delu Kulturnih krugova donosimo vesti o aktuelnim kulturnim događajima.

Gutenbergov odgovor, tematski deo o savremenoj književnoj sceni, ovog puta posvećen je razgovoru o kursu za usavršavanje lektora na 47. Skupu slavista. Gost je Jelena Mihajlović, lektor za srpski jezik na Sorboni (Pariz, Francuska). Na samom skupu 13 je lektora angažovanih na stranim univerzitetima, među njima su lektori kojima je srpski maternji jezik, ali prisutni su i lektori koji su srpski pohađali na svojim matičnim fakultetima u inostranstvu, na katedrama za slavistiku.

Druga tema posvećena je razgovoru o knjigama iz oblasti domaće književnosti, koje je objavio Zavod za udžbenike. Direktor Zavoda za udžbenike, Dragoljub Kojčić, će predstaviti najnoviju knjigu Zorana Živkovića "Trilogija Papirus". Knjiga počinje opisom smrti jednog starca i istragom inspektora Dejana Lukića o ovom slučaju koji je u samoj svojoj biti neobjašnjiv.

Emisiju uređuje i vodi Meliha Pravdić.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара