Rimovanje

Veče Čarlsa Simića u "Rimovanju"

Emisija Rimovanje posvećena je književnoj večeri Čarlsa Simića, koje je održano u četvrtak u Domu omladine u Beogradu. Pored Čarlsa Simića, govorili su: Gojko Božović, Dejan Aleksić, Vesna Roganović, a Simićeve stihove je kazivao Dejan Đurović.

Čarls Simić je rođen 1938. u Beogradu. Sa porodicom se doselio u SAD 1953. Nastavak njegove biografije je tipično američki: rano se odvaja od roditelja, radi najrazličitije poslove da bi se izdržavao, i sve vreme se vanredno školuje i kreće po umetničkim krugovima Njujorka. Predavao je na Univerzitetu u Nju Hempširu. Od pojave prve zbirke "Šta kaže trava", do danas, objavio je sedamdesetak knjiga poezije, prevoda, eseja i kratkih zapisa. Za knjigu  "Svet se ne završava" - dobio je Pulicerovu nagradu, a zatim i brojne druge: Gugenhajm, Edgar Alan Po ... Prvi je Srbin član američke akademije umetnosti.

Emisiju Rimovanje uredila je Dragana Kovačević.

Римовање

Autor:
Група аутора

У новој емисији посвећеној поезији, слушаоци ће моћи да чују избор стихова из Звучног архива Радио Београда које говоре најчувенији домаћи и инострани песници, драмски уобличене поетске емисије из некадашње серије „Вртови поезије", као и савремено стваралаштво младих и песника средње генерације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво