Novi dan

Emotivno nasilje je dublje i opasnije od fizičkog

Tema emisije je emotivno nasilje i to ne samo muškarca nad ženom nego i žene nad muškarcem, roditelja nad decom, dece nad roditeljima... O emocionalnom nasilju ali i o partnerskim odnosima i problemima koji sve češće eskaliraju i postaju deo crne hronike našeg društva, govori psiholog profesor dr Gordana Nikić.

Slušaoci mogu da se uključe u emisiju (broj telefona: 011-3229-653) i postave pitanje našoj gošći, profesorki psihologije, a ne moraju da se predstave...

„Moramo se čuvati da otrov koji proizvodi naš vlastiti jezik ne ubije nas same" - ovim citatom počinje knjiga „Moć i nemoć organizma", profesora dr Staniše Stojiljkovića, koju vam ovoga jutra predstavljamo.

Prošetaćemo Srbijom i čuti šta se dešava u kulturi Vranja, Leskovca, Šapca, Zrenjanina, Prokuplja...

Predstavićemo izložbu „Pantoptika / Marim biti" vajara Vladimira Ilića u Galeriji Doma omladine u Beogradu, kao i izložbu crteža i kolaža Tatjane Janković Nedelkov, pod nazivom „O krhkom i taktilnom", u galeriji „Grafički kolektiv".

U Skupštini Srbije otvorena je za javnost izložba slika iz umetničkog fonda Parlamenta, a mi ćemo tu zaviriti i predstaviti vam šta je sve izloženo i koja je procedura da građani uđu u Skupštinu i vide izložbu.

Saznaćemo kakva nas pozorišna jesen očekuje i koje nam predstave preporučuje Mira Knežević, pozorišni kritičar i urednik u Redakciji za kulturu našeg programa.

Čućete stalne rubrike „Dogodilo se na današnji dan", „Slike starog Beograda" i servisne informacije, uz muzički izbor urednice Ivane Đorđević.

Emisiju priprema i vodi Dragana Veljković.

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи