Kulturni krugovi: Gutenbergov odgovor

U prvom satu "Kulturnih krugova" govorimo o najvažnijim kulturnim događajima u zemlji, a u tematskom delu "Gutenbergov odgovor" o dve nove knjige, dva autora.

Prva knjiga o kojoj govorimo je roman Dejana Atanackovića "Luzitanija". Dejan Atanacković (1969) predaje više predmeta iz oblasti vizuelne umetnosti i kulture na univerzitetskim programima u Firenci i Sijeni. Poslednjih godina vodi radionice zasnovane na dijalogu studenata i psihijatrijskih pacijenata. Kao vizuelni umetnik, od devedesetih realizuje samostalne izložbe i kustoske projekte. "Luzitanija " je njegov prvi roman u izdanju "Besne kobile".

Drugi autor, gost Gutenbergovog odgovora je Dimitrije Bukvić kome je nedavno objavljena zbirka priča "Svako dobija" u izdanju "Partizanske knjige" iz Kikinde. Dimitrije Bukvić (1985) je po obrazovanju sociolog, a po zanimanju novinar "Politike". Kratke priče je objavljivao u časopisima i zbornicima u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Hrvatskoj. Nagrađivan je za svoje priče. Za Balkansku istraživačku mrežu (BIRN), pisao je o problemima kulturne politike u regionu.

Današnju emisiju uređuje i vodi Dragana Kovačević.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво