Znakovi

Mirza Dedać, "Događaj", galerija Prozor, Beograd.

U okviru "10. FLUizama" koji ove godine ima i podnaslov - "1. Nomadski letnji program - mladi beogradski umetnik Mirza Dedać predstavio se izložbom slika pod nazivom "Događaj". U fokusu ovog projekta su cenzurisani delovi jubilarnog 150. broja stripa "Alan Ford" koji se pojavio 1982. Iako bi se pretpostavilo da je strip bio van fokusa državnih dušebrižnika, ceo jedan geg iz tog broja "Alana Forda" je izbačen zbog pojavljivanja nepodobnih ličnosti iz istorije - Staljina Hitlera, Musolinija... koji su došli na otvaranje izložbe slika Van Goga.

Iako je tek na početku karijere, Mirza Dedać je svojim dosadašnjim umetničkim delovanjem žestoko kritikovao savremeno društvo, uspevajući nekim delima (pre svega "Postupkom" i "Večernjim programom") da izazove izuzetno jaku reakciju posmatrača.

Mirza Dedać je završio Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu 2012. u klasi prof. Čedomira Vasića i master studije kod prof. Milete Prodanovića. Do sada je izlagao na osam samostalnih i brojnim grupnim izložbama.

Slika na naslovnoj strani: sa izložbe "Događaj"

Urednik i voditelj Znakova: Sava Ristović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво