Čekajući vetar

Ekološki magazin

Društvo fizikohemičara Srbije i Akademijski odbor SANU "Čovek i životna sredina", organizovali su raspravu na temu: Posledice NATO bombardovanja Srbije (Zloupotreba znanja za ostvarivanje ratnih i političkih ciljeva). O ekološkim i medicinskim aspektima bombardovanja, govori prof. dr Danica Grujičić, o osiromašenom uranijumu prof. dr Šćepan Miljanić, a o čišćenju terena posle bombardovanja dr Jagoš Raičević.

Poznavanje materije u vezi sa endokrinim ometačima, na primer ftalatima ili bisfenolom A, kod većine ne spada u obrazovanje i profesiju, ali čovek se uči dok je živ, posebno ako je na to primoran. O uticaju hemikalija na naš organizam i potrebi da sami tražimo odgovore o bezbednosti, govori dr Mirjana Vojinović Miloradov, profesorka Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Na Kameničkom visu kod Niša postoji kamp iz socijalističkih vremena koji je, zbog nebrige i nemara, ispustio svoju blagoslovenu dušu, a onda je, ljubavlju i entuzijazmom onih koji su ga kao Titovi pioniri posećivali, sređen i ponovo spreman da primi posetioce koji vole prirodu i ne smeta im da im domaćin bude životinjica puh. O tome govori Dejan Mitić.

Čućete i zašto je zdravo jesti ljutu papriku i da li poljoprivredni proizvođači stvarno koriste više hemijskih preparata nego što treba.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи