Novi dan

Knjige su ranije zabranjivane. Ali nekada se i čitalo.

Ako nam tržišni zahtevi budu diktirali program izdavaštva, onda će to biti kraj izdavaštva kao kulturne delatnosti. O ponudi i kupovini knjiga, ali i o tome ima li nade za male knjižare, govori Vesna Mihailović, direktorka najvećeg knjižarskog lanca u Srbiji, knjižare „Delfi".

Predstavljamo Antologiju savremenog ruskog aforizma - Veliko u malom, koju je priredio Aleksandar Čotrić.

Pozivamo vas na izližbu grafika "Kasno cvetanje", mladog umetnika Nikole Radosavljevića, u Galeriji Beogradske tvrđave u Unutrašnjoj Stambol kapiji na Kalemegdanu.

Beograd pleše zahvaljujući „Sokolskom društvu matica Beograd". Gotovo svakoga dana na nekom od trgova beogradskih opština organizuju se plesne večeri na otvorenom, u organizaciji ovog društva. U avgustu, besplatna škola plesa u prostorijama Sokolskog društva, na Difu, privukla je veliki broj zainteresovanih.

U Velikom barutnom magacinu u Donjem gradu, na Kalemegdanu, 26. i 27. avgusta - šesti po redu Festival evropske studentske animacije - FESA 2017. Za Novi dan govori direktor Festivala Rastko Ćirić, profesor animacije na Fakultetu primenjenih umetnosti i prorektor Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Mladi grafičari iz Srbije, Brazila i Nemačke boravili su u Prolom banji, u kojoj se već osmu godinu zaredom održava grafička kolonija. Čućete utiske mladih umetnika, zašto su tamo i šta će ostaviti nakon završetka kolonije.

Povešćemo vas u šetnju Srbijom i odvesti do Valjeva, Požarevca, Zaječara, Šapca... - da čujemo šta se dešava u kulturi tih gradova.
Tu su i redovne rubrike, servisne informacije...

Muzički urednik je Ivana Đorđević.
Emisiju priprema i vodi Dragana Veljković.

Ukoliko nam se javite od početka pa do kraja emisije, na broj telefona 011-3229-653, poklonićemo vam:
- 2 puta po 2 karte za plesno veče i vožnju brodom Jahting kluba Beograd, u subotu 26. avgusta, polazak u 20.00, u organizaciji plesne sekcije Sokolskog društva matica Beograd
- 3 puta po 2 karte za koncert „Nenad Vasilić Trio", subota 26. avgust, početak u 21.00, u Tašmajdanskom parku u Beogradu

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи