Kulturni krugovi: Maske

U prvom delu emisije govorimo o aktuelnim kulturnim događajima, a tematski deo emisije, „Maske", posvećen je pozorištu.

Na kraju sezone, u junu, u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, premijerno je izvedena predstava „Tako je (ako vam se tako čini)", Luiđija Pirandela, u režiji Jagoša Markovića. U glumačkom ansamblu je i naša današnja gošća, glumica Vesna Stanković. Sa ovom predstavom učestvuju 29. avgusta na Festivalu mediteranskog teatra Purgatorije u Tivtu. Monodramu „Milunka", posvećenu srpskoj heroini Milunki Savić, sa kojom je gostovala poslednjih meseci od Australije do Švajcarske, izvešće 24. avgusta, na platou između dve zgrade, u Bulevaru Despota Stefana 68 b. Predstava je humanitarnog karaktera.

U Maskama govorimo i o Pozorišnoj reviji kreativnog osmišljavanja sredine - PRKOS, koja je nastala pre tri godine i odvija se u poslednjoj nedelji avgusta u Knjaževcu. Gost je selektor Vladimir Putnik.

Emisiju uređuje i vodi Gordana Đurđević.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво