Čekajući vetar

Ekološki magazin

A baš se pravilno hranite: pijete mleko bez masnoće, naučili ste da uživate u slatkišima bez šećera, pijete kilo voća i povrća dnevno... bog da poživi onaj aparat što se rodio kao blender, ali je vremenom postao mnogo pametniji – sam odvaja rastvorljiva i nerastvorljiva vlakna i sortira vitamine u čašu po važnosti. Trenirate i tri puta nedeljno, crkoste u teretani, ali nešto tu nije kako treba: ne osećate se baš kao da ćete da poletite, a i višak kilograma, zbog kojih ste i krenuli u ovu sveobuhvatnu akciju, i dalje je na struku i butinama. Gošća emisije, dr Bojana Mandić, poziva na "Revoluciju ishrane".

U organizaciji Regionalnog centra za zaštitu životne sredine (REC), u Sentandreji je održana medijska obuka za novinare i urednike iz Srbije koji se bave temama iz oblasti ekologije. Novinari su imali priliku da čuju iskustva iz Velike Britanije, Češke, Poljske i Mađarske. Met Mekgrat sa Bi-Bi-Sija govori o tome postoje li teme iz oblasti zaštite životne sredine koje ne smeju da se obrađuju, a Čaba Kiš o efektima borbe građana protiv zagađivača u Mađarskoj.

Indija je poznata kao kolevka ajurvede. Šesnaest vekova je ovaj način lečenja bio dominantan, ali poslednja četiri primat uzima zvanična medicina. Njihovi lekari ne odustaju od ukazivanja na prednosti ajurvede, a jedan od njih objašnjava da određenim biljkama mogu da se izleče bolesti koje se alopetski samo leče i drže pod kontrolom, na primer: kardiovaskularne, reumatske i endokrinološke.

Meda pozira na hranilištu, okružen zelenilom, da li pre ili pošto je pojeo malo kukuruza. Iza pitomosti fotografije je avantura sa bežanjem i sakrivanjem u kućici. Na Tari će vas svaki rendžer upozoriti da nije dobro sresti medveda. Ali zato je mnogo dobro uživati u prirodi i njene lepote uhvatiti fotografijom.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво