Nevidljivi ljudi

Čovek - orkestar

U spomen na Predraga Cuneta Gojkovića, emitovaćemo radiofonski eksperiment „Čovek - orkestar" iz 1980. godine.

Ova emisija, po ideji i u režiji Predraga Kneževića, sa velikim uspehom je predstavljala Radio Beograd na međunarodnim smotrama radijskih dostignuća, poput onih u Monte Karlu i Barseloni. Suština emisije „Čovek - orkestar" je borba za zaštitu životne sredine, a polazište autora bilo je da zagađivač, između ostalih ataka na čovekovo zdravlje, može biti i - agresivna muzika, odnosno savremena tehnologija koja je takvom čini. Blagorodnost ljudskog glasa, u maestralnim interpretacijama Predraga Gojkovića, nosi i simboličnu poruku - povratak prirodi. 

Rubrika „Ko je radio na radiju" posvećena je kompozitoru Srđanu Bariću, dugogodišnjem uredniku Muzičkog programa Radio Beograda i Televizije Beograd i autoru velikog broja kompozicija za decu, dok nam „Reč radio-kritičara" ove subote donosi osvrt dr Raška Jovanovića na emisiju „Kod dva bela goluba" o Vladislavu Petkoviću Disu.

U „Kutiji za pamćenje" pripremili smo odlomke iz razgovora Miloša Jevtića sa orijentalistom i diplomatom dr Darkom Tanaskovićem, redovnim profesorom na Katedri za orijentalistiku Filološkog fakulteta u Beogradu i ambasadorom Srbije pri UNESKO. Ovi razgovori vođeni su poslednje godine prošlog veka za ciklus emisija „Gost Drugog programa".

Emisiju priprema i vodi Ranko Stojilović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво