Visine

Slušaćemo odlomke iz kompozicije Dixit Dominus Domenika Čimaroze

Manuskript kompozicije Dixit Dominus Domenika Čimaroze čuva se u biblioteci napuljskog konzervatorijuma San Pietro della Maiella. Delo je nastalo 1797. godine, u vreme kada se Čimaroza kao slavni operski autor vratio u Napulj i bio naimenovan za prvog orguljaša kraljevske kapele. Dixit Dominus se ubraja u one Čimarozinine duhovne kompozicije koje su namenjene obimnom izvođačkom sastavu. Sledeći vek i po dugu tradiciju duhovne muzike, autor je ovde u muzičkoj obradi stihova koristio naizmenično nizanje solističkih i horskih odseka, kao i objedinjavanje celokupnog izvođačkog sastava u uvodnom i završnom stavu.

U večerašnjim Visinama, odlomke iz kompozicije Dixit Dominus Domenika Čimaroze slušaćemo u interpretaciji koju su ostvarili: Čincia Ricone, sopran, Silvija Rotenštajner, meco-sopran, Gregory Bonfati, tenor, horovi I musici cantori di Trento i Voci Rovertone, Orkestar Hajdn iz Bolcana i Trenta i dirigent Fabio Pirona.

Autor emisije je Ivana Komadina.

Висине

Autor:
Бојана Жижић, Ивана Комадина, Горица Пилиповић, Маја Чоловић Васић, Зорица Премате и Ана Ћирица

На крају програма, у ВИСИНАМА представљамо  медитативне  и духовне композиције аутора свих конфесија и епоха. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво