Čekajući vetar

Ekološki magazin

 

Ptice u sve većem broju naseljavaju gradove jer u njima ima najviše drveća i hrane, ali sa ljudima još izgrađuju odnos. Ako spasavate ptića koji je ispao iz gnezda, rizikujete da upadnete u horor film jer odrasle ptice ne prepoznaju našu dobru nameru – lete vam preteći oko glave i pokušavaju da vas kljucnu. Kako da se ponašate a da, besni na roditelje, ne odustanete od plemenitosti – o tome govori Slobodan Knežević.

Posečen je višedecenijski drvored lipa u Smederevskoj Palanci. Novi asfalt i ponuđen novac traže drugu vrstu drveća. Ne kažu to baš stručnjaci, građani nisu ni bili u situaciji da učestvuju u bilo čemu gde bi mogli nešto da čuju i kažu. Branili su lipe, iako im je preeno da će im noge biti isečene motornom testerom. Čućete Antonija Filipovića.

Društvo za proučavanje i zaštitu ptica Srbije, u okviru programa Proleće uživo, organizovalo je takmičenje "Domaćinstvo koje su laste izabrale". Pobednik je Laslo Ševenjhazi iz Padeja. Na njegovom banatskom salašu svoja gnezda su svila 43 para seoskih lasta. Ovo takmičenje i nagrada od tone kukuruza, ujedno su i promocija i zahvalnost onima koji se poljoprivredom bave na tradicionalan način koji donosi zdravu hranu, jer laste neće tamo gde ima otrova i gde su ljudi loši prema njima. 

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара