Kulturni krugovi: Gutenbergov odgovor

U "Gutenbergovom odgovoru" o poeziji sa Biljanom Obradović i Marijom Knežević

U Kulturnim krugovima pratimo niz događaja u kulturi, a u tematskom delu Gutenbergov odgovor govorimo o poeziji kroz razgovor sa gošćama - Biljanom Obradović i Marijom Knežević. Povod su nove knjige i one koje uskoro očekujemo.

Biljana Obradović živi i radi u Nju Orleansu kao univerzitetski profesor. Završila je engleski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, a magistrirala i doktorirala u SAD. Član je američkog književnog udruženja, piše poeziju, eseje i kritiku, prevodi... Boravak u Beogradu biće prilika da se u subotu u Narodnoj biblioteci Srbije predstave pesnici čije su pesme zastupljene u antologiji srpske poezije nedavno objavljene u Americi "Cat Painters: An Anthology of Contemporary Serbian poetry". Knjigu su priredile Biljana Obradović i Dubravka Đurić.

Marija Knežević magistar je komparativne književnosti i autor više pesničkih zbirki, eseja, priča i dva romana. Njene knjige su objavljene u mnogim zemljama, a posebno je njen književni rad nagrađivan i cenjen u Austriji. Pesme Marije Knežević zastupljene su u mnogobrojnim domaćim i inostranim antologijama i časopisima.

Današnje izdanje emisije uređuje i vodi Dragana Kovačević.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво