Beskrajni plavi krug

Emisija o dijaspori

U Beogradu je prošle nedelje pod pokroviteljstvom prestolonaslednika Aleksandra i princeze Katarine Karađorđević održana „Osma konferencija srpske medicinske dijaspore". Svečano otvaranje je bilo u Hotelu „Hajat" a stručna predavanja u konferencijskim salama hotela , na Medicinskom fakultetu u Beogradu i na klinikama Kliničkog centra Srbije. Čućemo pozdravne reči na svečanom otvaranju i profesorku doktorku Dušicu Babović sa klinike Mejo iz Sjedinjenih američkih Država.

U Madridu je osnovano „Hispano srpsko društvo Ivo Andrić" sa namerom da poveže dve kulture i omogući jačanje veza između Španije i Srbije. O radu ovog društva govoriće predsednica Ana Milutinović.

U Libertivilu u Sjedinjenim Američkim Državama obeležena je tridesetogodišnjica Bogoslovskog fakulteta Srpske pravoslavne crkve. Tamošnji gradonačelnik Teri Vepler uskoro će posetiti Srbiju i uspostaviti bratske veze Libertivila i Jagodine.

Urednik i voditelj je Veljko Žujović

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се