Vreme muzike

Gošća emisije je Dragana S. Jovanović, kompozitor i vandredni profesor na Katedri za muzičku teoriju FMU u Beogradu. Njen autorski koncert biće održan 29. maja u Velikoj sali SKC, kada će nastupiti violista Saša Mirković, violinistkinja Julija Hartig, ansambl "Metamorfozis" i gost dirigent Ivan Marković.

Za svoj dosadašnji opus, Dragana Jovanović je dobila nekoliko značajnih priznanja, među kojima se ističe Druga nagrada na međunarodnom konkursu u Bolonji 1999. godine (za Koncert za električnu gitaru i simfonijski orkestar Ab Re), a iste godine je sa ostvarenjem Scream of Vanishing Souls ušla u finale prvog takmičenja kompozitora Santa Ćećilija. Ostvarenjem Jurijev krug 2014. godine je na FMU u Beogradu odbranila i doktorski umetnički projekat. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja, među kojima je i Zlatna značka Kulturno- prosvetne zajednice Srbije 2010. godine, za trajni doprinos kulturi države Srbije.

Ova umetnica ima veoma široka interesovanja u oblasti muzike - kako teorijsko-analitička, tako i stvaralačka, te pored žanrova iz oblasti klasične muzike, komponuje dečju, zabavno-komercijalnu i primenjenu muziku. Povremeno učestvuje na međunarodnim skupovima posvećenim muzičkoj teoriji i analizi, kao i u radu žirija na inostranim takmičenjima.

S obzirom na širok zahvat opštih interesovanja, slušanja i razumevanja muzike, Dragana Jovanović je rasni postmoderni autor koji se sa lakoćom i ekspertskom veštinom kreće između raznih medija, žanrova i stilova muzike, ozvučavajući sopstvene bogate zvučne ideje koje stižu sa svih strana.

Urednica i voditeljka: Ana Ćirica

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи