Čekajući vetar

Ekološki magazin

Sve je više velikih kompanija koje ističu da svoje proizvode nisu testirali na životinjama, ali i dalje je mnogo onih koji ne znaju zašto je to važno. "Testirano na životinjama" neupućenima može da zvuči nevino dok ne saznaju kroz šta sve one prolaze, sa neizvesnim ishodom hoće li preživeti, ili će biti u takvom stanju da bi humanije bilo da ne prežive. O tome kako će u svetu i kod nas biti obeležen Dan oglednih životinja, 24. april, kao i o životinjama u beogradskom zoološkom vrtu, govore gošće emisije Milica Ranković iz Udruženja "Feniks" i Nataša Vukmirović iz Organizacije "Link plus".

U organizaciji Regionalnog centra za zaštitu životne sredine (REC), u Sentandreji je sredinom meseca održana medijska obuka za novinare i urednike vesti štampanih, elektronskih i internet medija iz Srbije koji se bave temama iz oblasti ekologije. Novinari su imali priliku da čuju iskustva iz Velike Britanije, Češke, Poljske i Mađarske. Met Mekgrat sa BBC-a govori o tome postoje li teme iz oblasti zaštite životne sredine koje ne smeju da se obrađuju u Velikoj Britaniji, a Čaba Kiš o efektima borbe građana protiv zagađivača u Mađarskoj.

Živimo u širokom spektru ekoloških problema, od kojih mnoge sami pravimo, na primer klizišta. Bilo da smo kuće napravili na njima, nadajući se da neće proraditi, bilo da smo uticali da se pojave menjajući konfiguraciju terena. Primer iz Bosne, koji navodi Samir Lemeš iz zeničkog Udruženja "Eko forum", ilustrativan je za sve zemlje u regionu.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво