Čekajući vetar

Ekološki magazin

Jedan Albanac sa Kosova tužio je Srbiju jer mu je preoran bagrenjak. Preorale su ga ekipe zadužene za čišćenje i dekontaminaciju terena posle NATO bombardovanja. Albance sa Kosova neki su uveravali da im Srbi podmeću priču o osiromašenom uranijumu, a za to vreme - stranim vojnicima su stizali kamioni sa hranom i vodom, ništa sa tog područja u sebe nisu stavili, osim vazduha. Kako je čišćen teren i šta bi bilo da su se u traženju gađanih lokacija držali isključivo zvaničnih izveštaja? Čućete dr Jagoša Raičevića.

Grupa mladih istraživača i klimatskih aktivista iz organizacije Jedan stepen Srbija uradili su publikaciju "Srbija bez fosilnih goriva; alternativni scenario razvoja energetskog sektora do 2050 - tranzicija na 100 odsto obnovljive izvore energije". Da li je to moguće i na koji način? Gosti emisije su Đorđe Samardžija i Ana Mileusnić.

U utorak počinje Novosadsko proleće, manifestacija u kojoj tradicionalno učestvuje i Pokret gorana Vojvodine. Obilje zanimljivih sadržaja preporučiće vam Aleksa Jeftić.

Svoje predloge za Crni i Zeleni list, u akciji "Tražimo zagađivača i zaštitnike životne sredine", daće Ružica Vrhovac, novinarka Beograda 202 i Miodrag Sovilj, dopisnik N1 iz Novog Sada.

Ovde možete preuzeti obrazac predloga za „ZELENI LIST" i „CRNI LIST" - 2016. 

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара