Klub 2

Gošća: Maja Lalić

Nedavno je novinar Vil Koldvel (Will Coldwell) iz londonskog Gardijana, napravio listu deset najboljih konceptualnih prostora na svetu i na sedmom mestu je bio beogradski Mikser House: Smešten u prostranom, svetlom i impresivnom renoviranom skladištu, Mikser House je otvoren 2013, u vibrantnom kvartu Savamali, i od tada je uspeo da postane najistaknutiji beogradski umetnički centar.

Početkom 2017, saopšteno je da se Mikser House seli iz Savamale na donji Dorćol i da se kreće u transformaciju napuštenog industrijskog kompleksa IMK (Industrija metalnih konstrukcija), a da će se se do kraja leta otvoriti regionalni centar Mikser House-a u Sarajevu.

Kakve veze ima ova selidba sa džentrifikacijom, gde smestiti punktove za pomoć izbeglicama, ima li tu mesta za visoku kulturu i mlade beogradske dizajnere, šta je to kvalitetna komercijalna zabava, hoće li biti još razgovora o arhitekturi, gostovanja arhitektonskih i dizajnerskih zvezda, ima li kulturnog aktivizma... - o tome sa arhitekticom Majom Lalić, kreativnom direktorkom Mikser House-a, razgovara urednica i voditeljka Snežana Ristić.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара