Silen

Govorimo o izložbi "Priče slikane ćirilicom" mr Predraga Peđe Todorovića

Izložba "Priče slikane ćirilicom", mr Predraga Peđe Todorovića, održava se u Umetničkom centru Univerzitetske biblioteke "Svetozar Marković" u Beogradu, u sklopu predstavljanja ilustracija iz knjiga u izdanju RTS-a: Troskok s motkom, Laze Lazića, i Slovne priče, Vesne Vidojević Gajević.

Slovne priče su puto-iskaz đacima prvacima da pomoću ovih slovo-priča savladaju azbuku i upoznaju sa slovima našeg ćiriličnog pisma. Imaju širok raspon od duhovitih, maštovitih igro-iskaza do priča u kojima je autorka otkrila i neka svoja sećanja iz detinjstva.

Svojim ilustracijama Predrag Todorović otkriva čaroban svet ćiriličnih slova kao "doprinos  da knjiga do kraja odsanja svoje snove, da bi se potpuno otkrio jedan, možda zaboravljeni svet, ili dao povod za još jedno lice sna".

Gost emisije Silen je mr Predrag Peđa Todorović.

Autor emisije je Biljana Đorović.

broj komentara 0 pošalji komentar
Silen Silen

Autor:
Biljana Đorović

Naslov emisije – Silen (agalma, phantasma), upućuje na moć radijskog izraza, koji se zasniva na govoru, da ponudi significatio (unutrašnje značenje) svojim slušaocima i preda im ga na čuvanje, nasuprot impotentnoj zavisnosti u koju ih uvodi ekranska slika (polarna inercija). Emisija ima za ambiciju da u ciklusima analizira ideje, pojmove, fenomene i događaje konstitutivne za istoriju civilizacije i kulture. [ detaljnije ]