Silen

Sagovornik "Silena" je pravni i medijski analitičar Majkl Vilijam Lebron

Pravni i medijski analitičar Majkl Vilijam Lebron (Michael William Lebron), poznat pod imenom Lajonel, ima fascinantan životni put na kome je svoje izvanredno znanje i poziciju poznatog američkog pravnika i advokata utkao u mnogostruki vid otpora globalističkom Novom svetskom poretku. Stend ap komedija, muzika, gluma, vlastiti medij (Lajonel Nejšn), doveli su ga na vrh intelektualnog i kreativnog odnosa prema globalnom sistemu koji nas je okružio sa svih strana. 

Lajonel je 2015. dobio nagradu Emi za svoj medijski rad. Sebe opisuje kao renesansnog advokata i pravnog i medijskog analitičara, dekodera medija. Svojom analizom medija, Lajonel je otkrivao sloj po sloj medijske metodologije proizvodnje realnosti, zaglupljivanja ljudi i kreiranja orvelijanskog sveta u kome su politička korektnost, kognitivna disonanca, proivodnja iluzija, postale vodeći globalni fenomeni. Kako je Džon Pildžer predložio: Lajonel ne veruje ničemu, dok nije zvanično negirano. Zajedno sa Aleksom Džonsom, Rodžerom Stonom, Metom Dradžom i Majklom Sevidžom, Lajonel je na vrhu američkih medijskih analitičara predsedničkih izbora u SAD, koji se odvijaju uz zaglušujuću propagandu i lobotomiju koju sprovode mejnstrim mediji. Redovni je komentator RT Amerika.

Autor emisije je Biljana Đorović.

broj komentara 0 pošalji komentar
Silen Silen

Autor:
Biljana Đorović

Naslov emisije – Silen (agalma, phantasma), upućuje na moć radijskog izraza, koji se zasniva na govoru, da ponudi significatio (unutrašnje značenje) svojim slušaocima i preda im ga na čuvanje, nasuprot impotentnoj zavisnosti u koju ih uvodi ekranska slika (polarna inercija). Emisija ima za ambiciju da u ciklusima analizira ideje, pojmove, fenomene i događaje konstitutivne za istoriju civilizacije i kulture. [ detaljnije ]