Kulturni krugovi: Zlatni presek

U prvom delu emisije upoznaćemo vas sa kulturnim aktuelnostima, a zatim sledi tematski deo "Zlatni presek", posvećen vizuelnim umetnostima.

U Umetničkoj galeriji Nadežda Petrović u Čačku predstavljena je autorska izložba Simone Ognjanović i Stevana Vukovića pod nazivom Pred sudom, kao 28. izdanje Memorijala Nadežde Petrović. Postavka u četiri tematske celine - Istraživanje i suđenje, Sukobi oko normativnosti, Umetnik u sukobu sa zakonom i Zakon u sukobu sa poimanjem pravde, razmatra različite relacije između umetnosti i umetnika i pravde, kriminala, sudnice.
U podeli uloga koje sedamnaestoro umetnika i umetničkih grupa preuzimaju na ovoj izložbi, oni se pojavljuju, kako to kažu autori izložbe, kao forenzičari, istražitelji, svedoci, optuženici i tužioci.

O tome kakve teme i pitanja pokreće ova izložba, razgovaraćemo sa istoričarkom umetnosti Simonom Ognjanović i filozofom Stevanom Vukovićem, a čućemo i neke od umetnika među kojima su Miroslav Savić, Jelica Radovanović i Bojan Đorđev.

Emisiju uređuje i vodi Snežana Stamenković.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво