Silen

Ekskluzivni intervju sa Džonom Perkinsom

Emitujemo ekskluzivni intervju sa Džonom Perkinsom, čija se na realnom životu zasnovana knjiga "Nove ispovesti ekonomskog ubice" pojavila februara ove godine u izdanju Barret-Koehler Publishers.Inc.

"Nove ispovesti ekonomskog ubice", nastavak su svetskog bestselera "Ispovesti ekonomskog ubice", koji se preko 73 nedelja nalazio na listi bestselera Njujork Tajmsa, preveden je na 32 svetska jezika i prodat  u preko milion primeraka.

"Nove ispovesti ekonomskog ubice" sadrže 15 eksplozivnih novih poglavlja koja pokazuju da je sistem koji je Perkins pomogao da se stvori, postao dominanatan sistem po kome funkcionišu biznis, vlade i društvo.
Plaćene ekonomske ubice prevarile su svetsku populaciju i opljačkale države za trilione dolara lažnog i nametnutog duga, šireći se kao kancer po Planeti i uvodeći svet u ropski sistem u kome je šačica psihopata enormno uvećala svoje bogatstvo u uslovima beskrajnih ratova i pljačke koristeći se jednostavnom metodom - korumpirajući sve koji su se mogli korumpirati i likvidirajući malobrojne koji nisu. Ekonomske ubice u formi bankara, lobista, korporativnih izvršilaca i drugih -  varaju vlade i ljude širom sveta namećući politiku koja bogate čini sve bogatijim a siromašne - siromašnijim.
U novoj knjizi Perkins pokazuje da su ekonomske ubice i šakali napali i SAD gde uništavaju temelje demokratije i ekonomiju ogromnom brzinom uvodeći srednju klasu u stanje siromaštva.

Autor emisije je Biljana Đorović

Силен

Autor:
Биљана Ђоровић

Наслов емисије – Силен (агалма, phantasma), упућује на моћ радијског израза, који се заснива на говору, да понуди significatio (унутрашње значење) својим слушаоцима и преда им га на чување, насупрот импотентној зависности у коју их уводи екранска слика (поларна инерција). Емисија има за амбицију да у циклусима анализира идеје, појмове, феномене и догађаје конститутивне за историју цивилизације и културе. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи