Kulturni krugovi: Filmorama

U prvom delu "Kulturnih krugova", beležimo najznačajnije događaje iz kulture, a u "Filmorami" ćete slušati Daneta Komljena, Maju Uzelac, ekipu filma "Jesen samuraja", čije je snimanje u toku.

Na prošloj Nedelji mode, u okviru revije Ane Ljubinković, premijerno je prikazan film Bunny, inspirisan Aninom tada aktuelnom kolekcijom. Autorima filma, Maji Uzelac i Miroslavu Ničiću, motivi Anine kolekcije - gobleni, trofejni jeleni, jarke boje, bili su polazište za stvaranje zapleta za delo koje će se za mesec dana naći u programu Festivala modnog filma u Majamiju. O filmu Bunny, za Filmoramu govori Maja Uzelac.

Svi severni gradovi, prvi dugometražni film mladog i nagrađivanog reditelja Daneta Komljena, svoju svetsku premijeru imao je 5. avgusta, na prestižnom švajcarskom festivalu u Lokarnu, u okviru selekcije Znaci života (Signs of Life). Film prati Bobana i Borisa koji žive u napuštenom kompleksu gotovo identičnih bungalova, okruženi zalutalim magarcima, plastičnim bocama, crvenim bobicama, trskom, visokim drvećem i nadničarima. U plavom šatoru podignutom u jednoj od soba, njih dvojica dele odnos koji nema imena. Utabani paterni njihove svakodnevice bivaju pomereni dolaskom Daneta u ovaj skriveni prostor. Sa njim dolazi i spoljni svet i donosi priče o drugim vremenima, o gradovima na severu i jugu, o pravljenju nečega. Nove veze se uspostavljaju, a stare menjaju... O utiscima sa premijere, reakciji publike, planovima za dalju distibuciju, u telefonskom razgovoru iz Lokarna, za Filmoramu govori Dane Komljen.

U Radio Beogradu su tokom jučerašnjeg popodneva snimane neke od scena za film Jesen camuraja, čija nas premijera očekuje 4. oktobra. Kako je proteklo ovo snimanje, čućete u današnjoj emisiji, koju uređuje i vodi Nevena Matović.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи