Kulturni krugovi: Zlatni presek

U prvom delu emisije upoznaćemo vas sa kulturnim aktuelnostima, a zatim sledi tematski deo posvećen vizuelnim umetnostima.

Nagrad​u Stojan Ćelić​ ​prvi je, ​pre dve godine, ​dobio slikar Bogoljub Boba Jovanović (1924). Nepoznat doskora široj publici pa i stručnjacima, Bogoljub Jovanović je 1953. imao dve izuzetno zapažene izložbe u Beogradu. Od tada do 2006. godine, kada mu je organizovana treća samostalna izložba u Beogradu, Jovanović živi u Parizu i Njujorku,​ te se k​onačno nastanjuje u gradu ​svog ​rođenja.

O izuzetnom stvaraocu čije delo i danas samo fragmentarno poznajemo​, o pripremanju izložbe BOGOLjUB JOVANOVIĆ - POVRATAK BLUDNOGA SINA,​ koja je ovog meseca otvorena ​​u Muzeju Cepter, ​malobrojnim slikama koje su sačuvane​ i crtežima o kojima je pisao Vasko Popa, u današnjoj emisiji razgovaramo sa Ivanom Simeonović Ćelić, istoričarkom umetnosti i direktorkom Muzeja Cepter.

U Beogradu je nedavno boravio Darko Fric (Darko Fritz), istraživač, umetnik i kustos, koji živi i radi u Zagrebu a tokom leta realizuje međunarodni galerijsko-izložbeni program na Korčuli. Za Radio Beograd 2 govorio je o svojim istraživanjima i pokušajima da pronađe novac da bi ih realizovao, o životu i radu u Zapadnoj Evropi i o tome šta ga u umetnosti ljuti a šta raduje.

Emisiju uređuje i vodi Tamara Vučenović.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи