Čekajući vetar

Ekološki magazin

Heroji šugavih vremena uporno neće da vežu konja gde im gazda kaže i pokorni žive svoje male živote, ničim ne smetajući moćnima i bogatima da budu još moćniji i bogatiji. Naprotiv - opremljeni samo entuzijazmom, brane ugrožena prava većine. Džaba što su to prava garantovana Ustavom - kad moćnicima dosadi kamen u skupoj cipeli, oni ga otresu pred institucije, a one dalje znaju šta treba da rade. Pred njima heroji ostaju sami i nebranjeni. A može i drugačije - Zeleni Srbije angažovali su svog advokata da brani ekologe koji su već bili viđeni kao odstrel za primer drugima. 

Gost emisije je predsednik stranke, Ivan Karić, koji će, između ostalog, razmeniti i mišljenje o nuklearnoj energiji sa dr Ivanom Plećašem, naučnim savetnikom za Nuklearne nauke Vinča. Da li su Srbiji potrebne nuklearke i šta, ovako siromašna, može da dobije?

Ako o nečemu nemate dovoljno informacija, ne možete da imate stav, već samo predrasude. Što više predrasuda - lakše je vama manipulisati. Jedna od tema za koju moramo da budemo opremljeni znanjem je GMO. Čućete dr Tatjanu Brankov, koja je govorila u Kragujevcu, na tribini "Kako da o(p)stane Srbija bez GMO".

Mačka na krovu ili u šahtu, kuče upalo u septičku jamu - šta da radite? Možda bi vatrogasci i mogli i hteli da pomognu, ali njihov prioritet je spasavanje ljudi. Zato postoji Animal Rescue Serbia. Aleksandar Gavrić je obezbedio opremu, a sada se sve više volontera javlja na obuku.

Da li je problem da krupne životinje pasu u Petrovaradinskom ritu? Ekstenzivno stočarstvo je poželjno, ali kako? Da li je vlasnicima stada potrebna dozvola za ispašu i ko treba da spreči pse da kolju srne?


Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара