Kulturni krugovi: Zlatni presek

U prvom delu emisije upoznaćemo vas sa kulturnim aktuelnostima, a zatim sledi tematski deo "Zlatni presek", posvećen vizuelnim umetnostima.

Prva tema Zlatnog preseka je samostalna izložba Dragana Zdravkovića "Stanje hibernacije / Hibernation Mode", koja traje od 29. juna do 29. avgusta. Sa nama u emisiji kustos izložbe mr Mišela Blanuša, viši kustos Muzeja savremene umetnosti u Beogradu i autor. U eri ubrzanog razvoja digitalnih tehnologija umetnik se identifikuje sa vremenom u kojem živi i stvara svoj lični prostor, koji opisuje kao stanje hibernacije kada poput kompjutera "radi", ali nije u punoj snazi jer štedi energiju i prikuplja snagu, kako bi se distancirao od surove društvene realnosti.

Druga tema je izložba fotografija Katarine Radović, "Kad prestaneš da me češljaš, prestaću da te mrzim", koja je otvorena sinoć u Muzeju afričke umetnosti u Beogradu. U Zlatnom preseku razgovaramo o ovoj seriji fotografija na kojoj su prikazane žene i deca u trenucima istrajavanja u bolnim i neprijatnim procesima nastajanja frizura, koje će odgovoriti na ideale lepote konstruisane u njihovoj sredini. O tome razgovaramo sa kustosom izložbe Ivanom Vojt i autorkom.

Emisiju uređuje i vodi Tamara Vučenović.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи