Hram

Ispovest i pokajanje

"Pokajanje je početak svih početaka u duhovnom životu. Duhovni život pravilno počinje samo ona duša koja počinje sa pokajanjem... Pokajanje je buna čoveka protiv sebe samoga. Tu bunu podiže čovek kada oseti neprijatelja u sebi samom. Dokle god živi u samoobmani da su svi njegovi naprijatelji van njega, dotle se on nebuni protiv sebe. Ali, kada se jednom otvore oči čoveku, i on sagleda lopove i razbojnike unutra, u svom domu, tada on zaboravlja one koje mu napadaju  dom spolja i upotrebljava svu snagu da izgura one koji su nepozvano upali i zaseli unutra." (Sveti Nikolaj Žički)

Pokajanje je početak svih početaka u duhovnom životu. O ispovesti i pokajanju, kao putu u budućnost u današnjoj emisiji slušamo protojereja - stavrofora dr Savu B. Jovića, sveštenika i duhovnika crkve Ružice i kapele Svete Petke na Kalemegdanu, glavnog sekretara Svetog Arhijerejskog sinoda i pisca.

Autor i voditelj:  Dušanka Zeković

Sve sugestije u vezi emisije Hram slušaoci mogu poslati na mejl adrese: duskazekovic@gmail.com  i dusanka.zekovic@rts.rs

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво