Čekajući vetar

Ekološki magazin


Osam godina traje priča o izgradnji hidroelektrana na Limu, Brodarevo 1 i Brodarevo 2. Osam godina filmskih detalja: sumnjiva firma, prebijeni ekolozi, sluđeni građani međusobno posvađani, jer nekom je obećano da će mu sina zaposliti na mešalici, a ovi se bune zbog izgradnje, pa od posla neće biti ništa... Mešalica za beton i visoke brane? Pa, ne bi to baš tako išlo, ali neka ih – sve u šta veruju je dovoljno dobro. Opet je u Prijepolju održana javna rasprava o Studiji procene uticaja na životnu sredinu.

'Ajde da skupljamo otpad, pa da se jednom obogatimo od prodaje peleta. Pa, dobro – nemamo postrojenje za preradu, a nije ni u planu da se gradi; jeste – u obližnjem selu su takvo postrojenje zatvorili jer pelet nije išao dobro na tržištu; tačno je – smrdi ovo, a blizu je kuća... Ali, zar ne kažu u razvijenom svetu da je đubre suvo zlato?! Pa, eto – mi ćemo da sakupljamo i čuvamo otpad, pa jednog dana pare da namlatimo! Priču iz Prigrevice u Vojvodini ispričaće vam Nedeljko Došen.

Nije lepa pomisao da je nuklearni otpad negde u vašoj blizini. To je u Srbiji tajna samo za odabrane – ne deli se mnogo sa građanima koji se ne razumeju u materiju, a koče napredak svojim strahom. U Hrvatskoj znaju – na Trgovskoj gori je predviđeno odlagalište nuklearnog otpada. O tome govori Daniel Pavlić.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво