Kulturni krugovi: Ars sonora

Aktuelni događaji iz sveta kulture i najvažniji muzički događaji

 

U prvom delu prazničnog izdanja emisije Kulturni krugovi informisaćemo vas o aktuelnim događajima iz sveta kulture. Čućete izveštaj sa Berlinskog međunarodnog filmskog festivala, govorićemo o izložbi Snežane Skoko "Šta se dešava? - Susreti umetnosti", koja je nedavno otvorena u Muzeju primenjene umetnosti, a biće reči i o premijeri u zrenjaninskom Narodnom pozorištu "Toša Jovanović" - predstavi "Čovek je čovek", koju je po tekstu Bertolda Brehta režirala Anđelka Nikolić. Moći ćete da čujete i zvučnu zabelešku sa Drugog "Filozofskog teatra" na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu, u okviru kojeg će biti predstavljena nova knjiga filozofa, pisca i prevodioca Srećka Horvata "Radikalnost ljubavi".

Najvažnije muzičke događaje u Beogradu tokom protekle nedelje prikazuje tematski blok Ars sonora, koji uređuje i vodi Zorica Premate. Takođe ćemo predstaviti najnoviji kompakt-disk "Montenegrin dua", koji čine gitaristi Goran Krivokapić i Danijel Cerović, a koji je objavila čuvena kuća NAXOS.

Čućete i kako su protekli: koncert "Beogradskih simfoničara" i kontrabasiste Dušana Kostića; nastup violiniste Hagaja Đahama uz gudače Beogradske filharmonije; i kako su oba Šopenova koncerta svirali pijanista Pavle Krstić i Umetnički ansambl "Binički".

Emisiju priprema i vodi Ranko Stojilović.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи