Čekajući vetar

Ekološki magazin

Ne mora zakon da nam kaže da je infektivni medicinski otpad opasan, ali baš lepo što kaže i predvođa način na koji se njime upravlja tako da svi budu bezbedni. Problem je što to poštuju oni koji žele, a oni koji ne žele, mogu i dalje da ne žele, sve dok EU ne zakuca direktno na vrata - a ne mora ni da kuca, jer mnoga vrata iza kojih se nalazi opasan medicinski otpad i tako nisu zaključana. O tome govori Ivana Krgović, predsednica udruženja "RedAkcija".

Šta raditi sa potrošenim tonerom kod kuće, na poslu? Da li vas zanima odakle on u štampaču u vašoj firmi? Uglavnom imamo osećaj da to rade patuljci noću dok mi spavamo - jedan toner je potrošen, evo ga drugi, sve radi kako treba. Znate li da originalni toneri sadrže štetne materije - istina, u dozvoljenim količinama? Na godišnjem nivou potrošimo oko milion komada. Ako su bačeni na livadu, deponiju, u reku - to više nije bezopasna doza žive, olova i kadmijuma. A šta mislite, šta sadrže kopije tonera koje verovatno koristite? Džaba vam je da mislite - ne zna se šta sadrže jer se analize ne rade. Čućete Tonija Golju, predsednika "Udruženja laser toner reciklera Srbije."

Bilo da ste osvešćeni potrošač koji zna šta želi za novac koji daje, ili još niste evoluirali u potrošača koji zna da ima neka prava, Nenad Bumbić i "Potrošački savetnik" mogu da vam otvore čitav jedan novi svet. U njemu ćete se možda i boriti, ali bar nećete biti prepušteni sebi i svom neznanju. Postoji neko ko brine i radi za vas. Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво