Kulturni krugovi. Gutenbergov odgovor

Gošće Gutenbergovog odgovora su pesnikinje Tanja Kragujević i Tanja Stupar Trifunović

U prvom satu izveštavamo vas o kulturnim aktuelnostima kod nas. Tematski deo emisije,  posvećen je savremenoj srpskoj književnosti, a gošće Gutenbergovog odgovora su pesnikinje Tanja Kragujević i Tanja Stupar Trifunović.

"Od svetlosti, od prašine" - dvadeseta je pesnička knjiga Tanje Kragujević objavljena kao deo nagrade "Rade Tomić".


Ova pesnikinja je još davno zapisala da pisanje poistovećuje sa traganjem za spojenim sudovima života i poezije, o čemu svedoči i nova knjiga koja se može čitati kao "pesnička hronika naše egzistencije".

Nakon četiri knjige poezije i jedne knjige priča, Tanja Stupar Trifunović objavila je i prvi roman "Satovi u majčinoj sobi" (Zavod za udžbenike i nastavna sredstava, Istočno Sarajevo, 2014).
Zadržavajući najbolje od pesničkog jezika i uvodeći raznovrsne pripovedačke postupke, Tanja Stupar Trifunović preispituje sliku i ulogu žene i majke u porodici i društvu.

Emisiju uređuje i vodi Tamara Krstić

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво