Novosti dana

U Srbiji je u stečaju više od 2.500 preduzeća. Blokirano je oko 70 hiljada računa firmi, a iznos blokade sa kamatama iznosi neverovatnih 540 milijardi dinara. Procenjuje se da je u blokiranim firmama zaposleno više od 100.000 radnika. Istražujemo, kako preduzeća izvući iz teške ekonomske situacije. Da li je najavljena mera Vlade Srbije o reprogramu kredita za preduzeća dovoljna?

Štab za vanredne situacije Jagodine odlučio je da se, na mestu požara kod tog grada, nastavi sa nasipanjem kamena, peska i zemlje kao i da u stalnom dežurstvu ostane 12 vatrogasnih vozila. Požar u Industrijskoj zoni Jagodine izbio je juče popodne na deponiji bivšeg preduzeća za prikupljanje sekundarnih sirovina "Pomoravka". Požar je lokalizovan, ali bi njegovo gašenje moglo trajati nekoliko dana. Nema opasnosti za zdravlje ljudi.

Tim studenata beogradskog univerziteta "Strawberry energy", koji je konstruisao prvi javni solarni punjač za mobilne telefone, osvojio je prvo mesto na takmičenju Evropske komisije u Briselu u kategoriji smanjenja javne potrošnje. Uspeh studenata još je veći jer je postignut u konkurenciji 309 projekata, a pored toga ovaj tim je najmlađi i jedini tim koji nije iz EU. Solarni punjač nalazi se na Trgu Luksemburg ispred zgrade Evropskog Parlamenta kao primer dobre prakse i tu će biti sve do 15. aprila. Više o ovom uspehu govori član devetočlanog tima Miloš Milisavljević.

Najavićemo i Dane Beograda koji će biti održani od 16. do 19. aprila. Ovi datumi nisu slučajno izabrani. Naime, 16. aprila 878. godine Beograd se prvi put pojavio u nekom pisanom dokumentu, a 19. aprila 1867. predati su ključevi Beograda knezu Mihailu Obrenoviću. Tokom manifestacije biće dodeljene nagrade i priznanja za prošlu godinu.

Urednik i voditelj: Nataša Raketić.

Urednik vesti: Dušan Gruden.

Radio Beograd 1, 15.00 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво